Kåseriet och jag<br>”Jag har under större delen av mitt yrkesliv varit kåsör och kåseriredaktör på Göteborgs-Posten. Jag är alltså part i målet.” – Kristian Wedel
E-bok

Kåseriet och jag
”Jag har under större delen av mitt yrkesliv varit kåsör och kåseriredaktör på Göteborgs-Posten. Jag är alltså part i målet.” – Kristian Wedel

”Jag har under större delen av mitt yrkesliv varit kåsör och kåseriredaktör på Göteborgs-Posten. Jag är alltså part i målet.
Jag betvivlar att någon annan i Sverige läser så många kåserier som jag. Jag är osäker på om detta är en merit eller en belastning.
Det är troligen både skadligt och fettbildande. Men så förhåller det sig alltså.
I det märkliga publicistiska ekosystem som utgör en tidningsredaktion representerar kåsören en alldeles egen art.
Jag ska försöka teckna hur denna art har utvecklats.
Det är förstås min personliga uppfattning som kåsör. Det skulle vara mig artfrämmande att försöka göra en opersonlig och neutral beskrivning av en genre vars existens bygger på att den är personlig och icke-neutral.”

Kristian Wedels essä ”Kåseriet och jag” skrevs ursprungligen för Litteraturbanken och publicerades i ett par avsnitt i Göteborg- Posten över julhelgen 2018. Här presenteras den tillsammans med nya illustrationer av Ulf Sveningson.

Skaffa prenumeration!

Få tillgång till Erbjudanden från 119 kr/mån.

Redan kund?

Perfekt! Då är det bara att logga in för att ta del av erbjudandet.