Vietnam från Hanoi till Ho Chi Minh City (Saigon)
Resa i Feb

Vietnam från Hanoi till Ho Chi Minh City (Saigon)

Vietnam sol och bad 

Vietnam har blivit ett mycket uppskattat resmål – och det är inte att undra på! Vietnam har ett behagligt klimat, en intressant historia, ett spännande kök och fantastiska stränder. Dessutom är Vietnam ett av de mest prisvärda länderna i Asien. Sedan mitten av 80-talet har landet genomgått stora förändringar och har utvecklats från fattigt jordbruksland till medelinkomstland. Vietnam fullkomligen sjuder av positiv energi och framåtanda! Följ med på vår populära Vietnamresa som startar i Hanoi i norr och avslutas i Ho Chi Minh City (Saigon) i söder. Under resan får du uppleva några av Vietnams mest fantastiska sevärdheter som den sagolika Halong-bukten med sin arkipelag av sockertoppsformade småöar. Innan återresan till Sverige får vi njuta av sol och bad i Mui Ne där vi bor 3 nätter.

Pris:18 500 kr/person  (ord. pris 20 900 kr/person)

Avresedatum: 17 februari 2019 samt 27 februari 2019.

 

Allt detta ingår i priset:
Flygresor Göteborg – Hanoi och Saigon – Göteborg
Regionalflyg Hanoi – Saigon
Alla flygskatter
Hotell i delat dubbelrum med frukost
Måltider och utflykter enligt program
Engelsktalande lokalguider
Svensktalande reseledare (ej för dagar 8-11)

Dag 1: Flyg till Hanoi
Vi flyger från Göteborg till Vietnams huvudstad Hanoi i norra Vietnam.

Dag 2: Hanoi
Vår guide möter oss på flygplatsen när vi kommit igenom tullfiltret. Därefter åker vi till hotellet för incheckning. Övernattning i Hanoi. (Middag)

Dag 3: Hanoi
Idag väntar en heldagsrundtur i Hanoi under vilken du får uppleva stadens främsta sevärdheter. I närheten av Vietnams politiska centrum Ba Dinhtorget ser vi landsfadern Ho Chi Minhs mausoleum, hans boningshus och Enpelarpagoden – en av de mest kända symbolerna för Hanoi. Därefter besöker vi Litteraturens tempel tillägnat den kinesiske filosofen Konfucius. Efter lunch åker vi cykeltaxi genom Hanois äldre kvarter med anor från 1200-talet. Vi besöker omgivningarna runt Hoan Kiem-sjön i den  gamla stadskärnan där man bl a finner monumentet över hjälten Ly Thai To och ser därefter en vattendockteaterföreställning (en traditionell underhållningsform från norra Vietnam). Övernattning i Hanoi (Frukost, lunch och middag)

Dag 4: Hanoi – Halong-bukten
Efter frukost går färden genom det vackra nordvietnamesiska landskapet mot Halongbukten. Vi stiger ombord på vårt skepp som tar oss på en oförglömlig rundtur i bukten. Vi äter lunch (fisk och skaldjur) ombord, omgivna av en fantastisk övärld. Arkipelagen finns upptagen på Unescos världsarvslista och består av sockertoppsformade och djungelbeklädda småöar varav många har djupa men väl dolda grottor. Middag och övernattning ombord. (Frukost, lunch och middag)

Dag 5: Halongbukten – Ho Chi Minh City (Saigon)
Under förmiddagen fortsätter vår tur i Halongbukten. Under eftermiddagen återvänder vi till Hanoi för inrikesflyg till Ho Chi Minh City. Övernattning i Ho Chi Minh City. (Frukost, lunch och middag)

Dag 6: Cu Chi och Ho Chi Minh City
Efter frukost åker vi till Cu Chi tunnlarna 60 kilometer nordväst om Ho Chi Minh City. Tunnelsystemet var under Vietnamkriget Vietconggerillans viktigaste bas i Sydvietnam och nådde i princip alla byar i Cu Chi-området. På plats blir vi bland annat förevisade hur gerillans olika fällor fungerade. De som vill kan gå ner i någon av de för turister anpassade (och säkra) tunnlarna. Tillbaka i Ho Chi Minh City väntar en stadsrundtur under vilken vi besöker Notre Damekatedralen, Huvudpostkontoret och Återföreningspalatset. Övernattning i Ho Chi Minh City. (Frukost, lunch och middag)

Dag 7: Ho Chi Minh City
Dagen fri att upptäcka Ho Chi Minh City på egen hand. Det finns också möjligheten att mot tillägg följa med på en dagsutflykt till Mekongdeltat. Övernattning i Ho Chi Minh City. (Frukost)

Dag 8: Ho Chi Minh City – Mui Ne
Efter frukost åker vi buss till badorten Mui Ne som ligger ca fyra timmars färd nordost om Ho Chi Minh City. Mui Ne är känd för sina fina sandstränder och enorma sanddyner. Här finns dessutom en golfbana och ett stort antal restauranger att välja mellan. Inte så långt ifrån badorten ligger hamnstaden Phan Thiet för den som vill se mer av folklivet i Vietnam. Övernattning i Mui Ne. (Frukost)

Dag 9 – 10: Mui Ne
Dagen till strandliv och egna strövtåg. Övernattning i Mui Ne. (Frukost)

Dag 11: Hemresa från Ho Chi Minh City
Under eftermiddagen transfer till flygplatsen strax utanför Ho Chi Minh City och flyg till Sverige. Måltider ingår ombord på långflygningen. (Frukost)

Dag 12: Ankomst till Sverige
Ankomst till Göteborg

Skaffa prenumeration!

Få tillgång till hela Nytta & Nöje från 99 kr/mån.

Redan kund?

Perfekt! Då är det bara att logga in för att ta del av erbjudandet.