Amsterdam & Hollands blommor !
Unikt!

Amsterdam & Hollands blommor !

Följ med Nytta & Nöje och Scandorama i ett färgstarkt möte med den holländska våren. Det är ett litet land med rikt på stora upplevelser. Under resan möter vi bland annat en hisnande blomsterprakt, träskor och väderkvarnar. Amsterdams säregna stadslandskap och vindlande kanaler är hänförande, broarna och de sköna promenadstråken otaliga. Under resan ges gott om tid att botanisera på egen hand men fyra utflykter och arrangemang ingår i resans pris med ett besök i floristernas paradis Keukenhof som kronan på verket.

Dagsprogram:

DAG 1
Vi lämnar Landvetter med direktflyg kl 11.50 och efter halvannan timme landar vi i Amsterdam. Här möter vi vår reseledare upp och den bekväma transferbussen tar oss till välskötta Holiday Inn Express Arena Towers. Resten av dagen fritt efter eget intresse. Welkom in Nederland!

DAG 2
Att sysselsätta sig i Amsterdam är ingen svår uppgift! Amsterdam är en av Europas mest välkomnande städer och den känns småskalig och intim trots att det är en dynamisk och myllrande världsstad, samtidigt en brokig och vänlig nöjesstad med mycket att uppleva. Idag ska vi ta oss runt och uppleva staden, dels med buss dels till fots. Vi bekantar oss med smala kanalkantade dator och ståtliga byggnader från olika tidsepoker. Reseledaren berättar om stadens spännande historia och det rika kulturarvet. Vid torget Dam ligger både det kungliga palatset och nationalmonumentet, en utmärkt utgångspunkt för egna strövtåg under eftermiddagen efter rundturen. Kanalerna ger Amsterdam dess speciella stämning och här finns faktiskt fler kanaler än i Venedig. Vi upplever dessa på en båttur då vi en kväll i sakta mak färdas längs de upplysta kanalerna vilka kantas av ståtliga köpmanshus från 1600-talet. Framåt kvällen samlas vi nämligen åter för att se staden ur ett nytt perspektiv. Vi njuter av ost och vin ombord på en traditionell kanalbåt medan stadens ljus glittrar förföriskt förbi. Allt viktigt känns plötsligt mindre viktigt och vi förvandlas till obotliga romantiker.

DAG 3
Staden har dessutom mycket annat att erbjuda, inte minst flera museer i världsklass med konst från landets stora mästare Rembrandt och van Gogh, men även ett husbåtsmuseum och ett museum helt ägnat åt handväskor. För den shoppingsugne finns det mängder av olika butiker att botanisera bland, allt från stora varuhus till små unika butiker med inhemsk design. Dagen spenderar du efter eget intresse och behag. Först på kvällen samlas vi för en färgstark kulinarisk upplevelse. Vi sätter oss till bords på en indonesisk restaurang mitt inne i staden. Som kolonisatörer av det som idag är Indonesien tog holländarna med sig hem det bästa i matväg. Detta resulterade i ett dignande bord av en mängd olika rätter, ett risbord.

DAG 4
På våren slår det holländska landskapet ut i ett vajande hav av färgsprakande blommor. Dagen ägnar vi givetvis åt denna förföriska blomsterprakt! Keukenhof är floristernas paradis och här är det svårt att se sig mätt på blommorna som fyller stora fält med sin färgrikedom. Konstnärliga trädgårdsmästare har med gröna fingrar gjort otroliga skapelser i trädgårdar och växthus med olika teman. Vi njuter av liljor, hyacinter, narcisser och tulpaner under vårt besök och vi får kanske idéer till den egna täppan?

DAG 5
Vårt holländska äventyr börjar närma sig sitt slut för den här gången. Den bekväma flygningen kl 14.15 tar oss tillbaka till Landvetter och med färska upplevelser och nya minnen är vi åter hemma igen.

Pris och bokning:

Med Nytta & Nöje betalar du 8.480 kronor per person i dubbelrum (tillägg för enkelrum 2.895 kr).
Med avresa från Landvetter den 22 april-26 april 2018.

I priset ingår:

  • Flyg i ekonomiklass med KLM till Amsterdam t/r
  • Flygskatter och säkerhetsavgifter
  • Transfer flygplatsen – hotellet t/r
  • 4 nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard
  • 4 frukostar och 1 middag
  • Utflykt: Stadsrundtur i Amsterdam
  • Utflykt: Floristernas paradis Keukenhof
  • Utflykt: Kvällstur med ost & vin på Amsterdams kanaler
  • Utflykt: Rijstafel – en färgstark middag
  • Svensktalande guide från Scandorama

Boka din resa via Nytta & Nöjes bokningslänk eller ring Scandorama, tel 040-600 00 00 och uppge Nytta & Nöjes bokningskod.

Skaffa prenumeration!

Få tillgång till hela Nytta & Nöje från 99 kr/mån.

Redan kund?

Perfekt! Då är det bara att logga in för att ta del av erbjudandet.