Island – De vilda västfjordarna!

Island – De vilda västfjordarna!

Följ med oss till Island och upptäck magin som landet har att erbjuda.

Island är det lilla landet långt ute i Atlanten, med 330 000 invånare och fler får än människor. Island är också landet med den storslagna naturen och underbara sevärdheter.

Västfjordarna på Island karaktäriseras av sina djupa fjordar, branta klippor, glaciärer, vattenfall, naturliga varma källor och sitt arktiska djur- och naturliv. Dessa saker gör västfjordarna till en av Islands mest förtrollande platser – en dröm för resenärer och himmelriket för naturälskare och kamerafantaster.

Under denna resa har du åtta dagar på dig att utforska de hisnande vackra västfjordarna på Island. Rutten går från flygplatsen via Reykjavik och den vackra halvön Snaefellsnes vidare upp till Västfjordarna. Här väntar dagar med magnifika fjordar, glittrande hav, fågelklippor, forsande vattenfall och vackra sandstränder. Därefter styr du mot Reykjavik via flera sevärdheter i området kring Borgarnes.

Höjdpunkter:

Snaefellsneshalvön med dess glaciär, lavafält och fågelkolonier.

Magnifika fjordar och fjäll.

Europas mest västliga halvö och största fågelklippa Làtrabjarg.

Islands vackraste vattenfall – Dynjandifoss.

Hraunfossar vattenfall och Europas största varma källa Deildartunguhver.

Dagsprogram:

Dag 1.

Ankomst till Island och Snaefellsnes Välkommen till Island. På flygplatsen möts vi av vår guide som kommer att vara med oss hela veckan.

Vi utforskar Hvalfjörður och sagornas dal, Borgarfjörður. Fortsätt västerut till halvön Snæfellsnes som sträcker sig ut i havet med sin vackra kust, snötäckta vulkan, fågelkolonier och lavafält. Vi övernattar två nätter på Snaefellsnes. Gemensam middag på hotellet.

Dag 2.

Snæfellsnes Snaefellsnes nationalpark är ett vackert område på västra Island som erbjuder många naturupplevelser. Besök vid den idylliska lilla fiskebyn Arnarstapi. Ta en promenad genom det extraordinära landskapet längs kusten till den lilla byn Hellnar, där vi tar en längre paus lagom för lunch. Efter pausen fortsätter turen till Vatnshellir lavagrotta som ligger i Snæfellsjökull nationalpark, nära den plats som Jules Verne använde som ingång i sin bok ”Till jordens medelpunkt”. Vi utforskar lavagrottan Vatnshellirs underjordiska värld av stalaktiter, stalagmiter och märkliga lavaformationer. Vi besöker Djúpalónssandur, en lugn svart grusstrand som bjuder på vacker utsikt och en fascinerande historia. Middag på egen hand.

Dag 3.

Flatey och Södra Västfjordarna. Starta dagen med en god frukost på hotellet. Vi checkar ut från hotellet och påbörjar vår resa mot Västfjordarna och byn Patreksfjördur Vi kommer att ta färja ifrån Stykkishólmur till Brjánslaekur. VI stannar till vid ön Flatey mitt ute i skärgården och spenderar dagen på denna fantastiska lilla ö innan vi åker vidare mot Patreksfjördur och vårt hotell för de kommande tre nätterna på Fosshótel Westfjords. Gemensam middag på hotellet.

Dag 4.

Látrabjarg och röda sandstränder. Frukost på hotellet följt av en heldag på den allra mest västra halvön i Europa; Látrabjarg. Här på Europas största fågelklippa kan du se flera sorters fåglar häcka i deras naturliga miljö, med chans att se den vackra lunnefågeln. Besök också de gyllene röda sandstränderna som bjuder in till mängder av fototillfällen. Middag på egen hand.

Dag 5.

Dynjandi vattenfall. Ät en härlig frukost på hotellet och kör sedan mot fortsatta upplevelser.

En av höjdpunkterna längs vägen är Islands mest imponerande vattenfall, Dynjandifoss.

Middag på egen hand.

Dag 6.

Sagornas dal. Frukost på hotellet och utcheckning. Denna dag kör vi söderut till den magiska Sagornas dal, Borgarfjordur, som förknippas med Egill Skallagrímssons saga. Utforska vattenfallen Barnafoss och Hraunfossar och dalens varma källor och historiska platser. VI övernattar på Fosshotel Reykholt. Gemensam middag på hotellet.

Dag 7.

Sagornas Dal och Reykjavik. Starta dagen med frukost och så fortsätter vi upptäcka området innan vi kör vidare mot Reykjavik och övernatta på Fosshotel Raudara. Middag på egen hand.

Dag 8.

Reykjavik och hemresa. Heldag i Reykjavik innan vi sent på kvällen ger oss av mot flygplatsen och hemresa till Sverige.

Vi börjar dagen med en stadsrundtur på ca 4 timmar där vi bland annat besöker Hallgrimskyrka samt konserthuset Harpa. Avslutningsmiddag och avresa mot flygplatsen.

Dag 9.

Flygresa och ankomst till Göteborg.

Vårt flyg går natten mot fredag och vi ankommer till Göteborg tidigt på morgonen

Pris och bokning:

Med Nytta & Nöje betalar du 29.990 kronor/person (tillägg för enkelrum 9.495 kronor)

Med avresa från Göteborg den 31 maj 2018.

I priset ingår:

Flyg till Island från Göteborg-Keflavik t/r inklusive flygskatter.

1 incheckad väska + 1 handbagage.

Svensktalande guide.

Bussresor enligt program.

7 nätter i dubbelrum inklusive frukost. Sista dagen behåller vi rummet till avresa mot flygplatsen.

Middag dag 1,3,6 och 8.

Lunch dag 1,3,4 och 8.

Boka din resa via Nytta & Nöjes bokningslänk eller ring Escape Travel, Tel 031-762 85 10 och uppge Nytta & Nöjes bokningskod.

Alla tider och programpunkter kan komma att ändras då dessa kan påverkas av t.ex. väder. Vi reserverar oss för eventuella ändringar utanför vår kontroll

För att ta del av erbjudandet behöver du vara inloggad och ha en aktiv prenumeration.