Jokkmokks Marknad 2018
FULLBOKAD!

Jokkmokks Marknad 2018

Första helgen i februari bjuder lilla Jokkmokk in till en sprudlande folkfest! Den samiska kulturen visar stolt upp ett makalöst vintervackert landskap. Vi flyger direkt från Landvetter till Luleå, tillbringar en heldag på Jokkmokks Marknad och åker även utomlands för att se Snöslottet i Kemi, Finland, en makalös ”byggnad” gjord av snö. Vi ser också världsberömda Treehotel med hotellrum uppe i träden, får lära mer i Boden om hur Sverige och världen fungerade under krigstid och gå på lyktvandring i Gammelstads Kyrkby. Kanske får vi även uppleva det magiska norrskenet!

DAG 1, ONSDAG: Mot Norrland

Vi flyger från Göteborg/Landvetter och efter 1,5 timmes flygning landar vi på Kallax/Luleå kl 19.55. Här tar vår reseledare emot och vi åker in den korta sträckan till Luleå och vår hemvist under dessa dagar – Scandic Hotel. Vi installerar oss i våra rum och äter sedan en gemensam middag på hotellet.

DAG 2, TORSDAG: Boden – Rödbergsfortet – Försvarsmuseet

Idag åker vi till närliggande Boden! Vi startar med ett besök i Rödbergsfortet vid Luleå älv. Detta är ett av stadens fem fort och det sista som togs ur bruk – så sent som är 2000. All utrustning bevarades intakt. Efter den guidade turen äter vi lunch i fortet. Därefter står Försvarsmuseet på tur. Här får vi höra om hur Sverige sett ut i krigstid. Vi avslutar dagen i Boden med en liten promenad i småstadscharmen. Till kvällen samlas vi till gemensam middag på hotellet.

DAG 3, FREDAG: Jokkmokks Marknad

Nu står resans stora höjdpunkt på programmet – Jokkmokks Marknad! Denna stora vinterfolkfest är årets höjdpunkt för samer och tillresta från norr och fjärran. Renar, färggranna dräkter, matspecialiteter, hantverk, konst, jojk och hög stämning! Ett digert program presenteras och denna grundliga inblick i samisk kultur blir absolut ett minne för livet.

På väg till marknaden kommer vi att stanna i Harads för att se en mycket spännande hotellösning – eller många egentligen. Detta är ett världsberömt hotell beläget uppe träden och hit kommer många kändisar varje år. Här får vi höra berättelsen och följa processen genom bilder och berättelser, om hur Treehotel blev verklighet. Åter hemma på hotellet till kvällen, äter vi gemensam middag.

DAG 4, LÖRDAG: Kemi – Finland – Snöslottet

Finland är nu målet och där staden Kemi. Vi följer Bottenvikens rakt österut i ett härligt kustlandskap. Rundtur i staden och lite egen tid, då man med fördel kan besöka Santa’s Seaside office och kanske köpa en julklapp redan nu. Därefter samlas vi till gemensam lunch. Mätta och belåtna beger vi oss till Snöslottet, byggt helt i snö och is. Vi värmer oss med en varm dryck. ”Hemma” igen i Luleå äter vi en god middag tillsammans, denna sista kväll på resan.

DAG 5, SÖNDAG: Söderut igen

Frukost på hotellet i lugn och ro. Mitt på dagen checkar vi ut från hotellet och åker in till Luleå för en rundtur. Vi ser bland annat den fina snöborgen med belysning och rutschkana, som byggs upp varje år i centrum. Under eftermiddagen blir det som avslutning en tur till Gammelstads Kyrkby, där vi går på guidad lyktvandring bland kyrkstadens snötäckta gränder till skenet av stämningsfulla stallyktor.

Vid 17-tiden beger vi oss till Kallax flygplats. Vårt plan lyfter kl 20:35 och vi är åter på Landvetter igen kl 22:20.

Pris och bokning:

Med Nytta & Nöje betalar du 9 980 kronor/person (tillägg för enkelrum 1 695 kronor).

Med avresa från Göteborg den 31 januari 2018.

I priset ingår: Flyg t/r Landvetter-Luleå, transporter i modern helturistbuss, 4 övernattningar i dubbelrum på Scandic Hotel, 4 frukostar, 4 tvårätters middagar, alla utflykter, reseledare samt vägskatter och serviceavgifter.

Boka din resa via Nytta & Nöjes bokningslänk eller ring Scandorama, Tel 040-600 00 00 och uppge Nytta & Nöjes bokningskod.

För att ta del av erbjudandet behöver du vara inloggad och ha en aktiv prenumeration.