Prag Weekend 4 dagar
Slutsåld!

Prag Weekend 4 dagar

Följ med Nytta & Nöje till Prag på en oemotståndlig weekendresa till ett sensationellt pris den 1-4 mars. I Prag finns något för alla smaker vare sig det är kultur, historia, shopping eller mat & dryck som intresserar dig. Samla vänner och bekanta och res iväg tillsammans. Under lättsamma former åker vi buss söderut i bekväma helturistbussar. Väl i Prag väljer du om du vill delta i våra guidade utflykter eller om du vill tillbringa dagarna på egen hand.

DAG 1

Resan inleds i Sverige tidig morgon med att våra bussar startar vid Trollhättan, Uddevalla för resan mot Göteborg vidare söderut. I Malmö stannar vi till för individuell frukost på Öresundsterminalen innan brofärden över sundet till Danmark. I Gedser väntar färjan till Rostock. Under överfarten får vi möjlighet att äta lunch och sedan fortsätter vi förbi Berlin söderut mot Dresden. Framåt kvällen görs uppehåll för middag i Tyskland och därefter har vi bara ett par timmars färd kvar. Sent på kvällen anländer vi till Prag och tar in på välrenommerade och populära Hotel Olympik.

DAG 2-3

Framför oss ligger nu upplevelser i en av Europas mest älskade städer. Här inbjuder gamla stadens uteserveringar till att slå sig ned och se världen passera förbi. Kanske lyssnar du en stund på några av gatumusikanterna, många av dem är riktigt skickliga! Ströva längs med Moldau och följ de vita svanarnas flykt över vattnet. Den över 650 år gamla Karlsbron visar alltid upp ett vimmel av människor. Kvarteren i det gamla ghettot ligger intill Gamla stadens torg, där det astronomiska uret och rådhuset finns att titta på. En lite bit åt andra hållet ligger Václavplatsen, det pulserande navet i den Nya staden. Shoppingutbudet håller hög internationell klass och fortfarande är prisnivån tillfredsställande låg. Kompositören Tjajkovskij lär ha sagt ”Det är en stund av fullkomlig lycka att vara i denna stad”. Låt oss ta reda på om han hade rätt!

Under våra dagar i Prag genomför vi ett antal olika utflykter. Följ med vår reseledare från Ölvemarks Holiday på en härlig stadsrundtur med både i buss och till fots i den gamla kärnan .

Vi utforskar naturligtvis borgområdet med St Vituskatedralen och kungapalatsen, Karlsbron, Rådhuset med det astronomiska uret och alla fantastiska husfasader under vår rundtur. En dag blir det marknadstur för de shoppingsugna. På kvällarna blir det dels en tjeckisk afton med besök på en av många omtalade ölstugor där mat och dryck bjuds, dels också en båttur på Moldau med middag när skymningen sänker sig över Prag. Notera att utflykterna inte ingår i grundpriset utan tillkommer och anmälan sker samtidigt som bokning av resan, dock senast en månad innan avresa.

DAG 4

Förälskade i Prag är det med vemod vi lämnar staden tidigt på morgonen. Vi stannar för frukost och lunch på vägen. Under kvällen når vi åter svensk mark och resan mot hemorten fortsätter efter ett stopp vid Öresundsterminalen.

Pris och bokning:

Med Nytta & Nöje betalar du endast 995 kronor per person i dubbelrum (enkelrumstillägg 595 kr). Med direktresa från Trollhättan, Uddevalla, Göteborg, Kungsbacka, Varberg, Falkenberg och Halmstad.

I priset ingår: Bussresa med påstigning på valfri ort från ovan angivna orter, 3 nätter med del i dubbelrum 4-stjärniga Hotel Olympik, två frukostar, svensktalande reseledare från Ölvemarks Holiday.

Boka din resa via Nytta & Nöjes bokningslänk eller ring Ölvemarks Holiday 040-668 05 00 och uppge Nytta & Nöjes bokningskod.

Skaffa prenumeration!

Få tillgång till hela Nytta & Nöje från 99 kr/mån.

Redan kund?

Perfekt! Då är det bara att logga in för att ta del av erbjudandet.