Välkomna sommaren med en kryssning i Medelhavet!

Välkomna sommaren med en kryssning i Medelhavet!

Följ med på en kryssning ombord på femstjärniga segelfartyget SeaCloud II.

Kryssningen bjuder, förutom på god mat och dryck, även på intressanta stopp i Medelhavet. Resan börjar i Rom (Civitavecchia) och avslutas i Malaga. På vägen har vi fått uppleva Korsika, Sardinien, Menorca, Palma, Ibiza och den lilla, mycket speciella ön Formentera som ligger söder om Ibiza.

Det är en helt speciell upplevelse när vinden blåser och besättningen klättrar behändigt upp i masterna för att sätta segel. Du känner hur vinden tar tag i skeppet och för den framåt. Det är en fantastisk känsla att segla med fulla segel mot nya spännande mål, antingen det är mellan de kritvita stränderna i Karibien eller de vackra, pittoreska hamnarna i Medelhavet. På alla skepp håller köket en mycket hög nivå och utvalda viner till måltiderna är inkluderat i priset.

Avresa från Göteborg 11 maj. Svensktalande färdledare.

Dagsprogram:

DAG 1 RESA TILL ROM

Vi flyger med SAS från Göteborg till Rom. Väl framme på flygplatsen väntar vår privata transfer som tar oss till hamnen i Civitavecchia. Vi checkar sedan in på SeaCloud II som blir vårt flytande hem de kommande 9 dygnen.

DAG 2 BONAFACIO / KORSIKA

Korsika är inte som de andra Medelhavsöarna. Det är lummigare, vildare, mer genuint. Vi kommer fram ca kl 15.Bonafacio är kallas ofta ”Pärlan i söder”. På avstånd ser man fjorden som klyver staden, man ser husen som balanserar på klippkanten. Det är lätt att tappa andan när man ser denna magiska natur. Vi seglar vidare kl 23.00.

DAG 3 ALGHERO / SARDINIEN

Vi kommer fram till Alghero ca kl 14.

Alghero är på många sätt två städer i en. Den gamla delen av Alghero med gränderna och havet, och den mer moderna staden som har vuxit upp runt omkring. Som turist i Alghero är det lätt att man missar den moderna delen, eftersom det är så trevligt och mysigt i den gamla delen. Vid midnatt seglar vi vidare.

DAG 4 TILL HAVS

Vi fortsätter västerut. Njut av en god bok på däck medan vi seglar vidare mot Spanien.

DAG 5 MAHON / MENORCA

Mahôn, huvudstaden på ön, har den största naturliga hamnen i Medelhavet. Den före detta huvudstaden Ciutadella, vilket översätts till ”den lilla staden”, har pittoreska omgivningar i en fjordliknande bukt. Detta är en av de vackraste städerna i Spanien och det är lätt att bli förtjust i de trånga gränderna i gamla stan, de majestätiska torgen och de läckra promenadstråken. Menorca har två typer av natur. I norr finns den vilda Tramuntana regionen med en grov kustlinje och gömda bukter. I söder finns sluttningar, stora fält och till synes oändliga sandstränder. Mallorca’s lillasyster är avsevärt lugnare och mer traditionell.

DAG 6 PALMA DE MALLORCA

Mallorcas fina huvudstad är en elegant stad med en pittoresk gamlas stan med en arkitekturell mix från Arabvärlden, Katalonien och tydliga Art Nouveau influenser. I centrum finns shoppinggatorna bland de vackra fasaderna. Catedral de Palma, även kallad Sa Seu, är en gotisk jättekatedral, påbörjad på 1200-talet och färdigställd först på 1600-talet. Den imponerande byggnaden är Palmas stolthet och är väl värd besöket. Intill katedralen så finns dels Parc de la Mar – Parken vid Havet, men också det ”gamla Palma” med dess mysiga gränder och arkitektur.

DAG 7 IBIZA

Ön Ibiza är både vit, vild och vacker! År efter år med galet bra klubbar och lyxiga restauranger. Men den klassiska partyön Ibiza överraskar också med vilsamma hotell och andlöst vacker natur. En av de största stränderna är annars Talamanca och en av de vackraste Playa de ses Salines. Båda ligger nära Ibiza stad.

DAG 8 LA SAVINA / FORMENTERA

Baleariska öarnas minsta ö heter Formentera. Endast 18 km lång. Oavsett var du bor så är det bara ett par minuten till stranden som är en blandning av fin strand och klippor, och azurblått vatten.

Det är nästan som att komma till Karibien och vill du hitta din egna lilla strand är inte det några problem.

DAG 9 TILL HAVS

Vi styr skutan mot fastlandet och spenderar en dag till havs innan vi når Malaga.

DAG 10 MALAGA

Vi lägger till kl 8 på morgonen. Avstigning och hemresa. Resan går att förlänga. Hör med oss om information.

Pris och bokning:

Med Nytta & Nöje betalar du från 57 590 kronor/person med avresa från Göteborg den 11 maj 2018.

I priset ingår:

Flyg till Rom från Göteborg och hem från Malaga inklusive flygskatter.

1 incheckad väska + 1 handbagage.

Transfer vid ankomst Rom – Civitavecchia och Malaga hamn till flygplats.

10 dagars/9 nätters kryssning med Sea Cloud II i vald hyttkategori.

En flaska champagne i hytten vid ankomst.

Färsk frukt i hytten dagligen.

Helpension ombord (inkl två Galamiddagar).

All måltidsdryck ombord inkl. utvalda viner och öl anpassade till varje måltid.

Fritt utnyttjande av vattensportfaciliteter såsom snorkelutrustning och vattenskidor.

Svensktalande färdledare.

Boka din resa via Nytta & Nöjes bokningslänk eller ring Escape Travel, tel 031- 762 85 10 och uppge Nytta & Nöjes bokningskod.

För att ta del av erbjudandet behöver du vara inloggad och ha en aktiv prenumeration.