Vår i heta Andalusien.

Vår i heta Andalusien.

Puerto Banus – den uppskattade och berömda semesterorten.

Puerto Banus är beläget mellan Marbella och Estepona i sköna Andalusien. Orten byggdes en gång av José Banus, som en exklusiv semesterort och fristad för kändisar och miljonärer. Puerto Banus anses ha ett av Europas bästa åretrunt klimat. Staden är ganska liten och lätt att nå till fots från hotellet. Stadens hjärta är hamnen med sina lyxiga fartyg. Nära hamnen, i trånga gränder med vita Andalusiska hus, finner man mysiga barer, nattklubbar, restauranger och exklusiva märkesaffärer.

Dagsprogram:

Dag 1.

Göteborg – Malaga – Puerto Banus.

Avresa från Göteborg kl. 11.30. Vid ankomsten till Malaga flygplats möter svensk reseledare i ankomsthallen. Busstransport till Puerto Banus och incheckning på Hotel PYR Marbella. Här skall vi bo 18 nätter i 1-rumslägenheter med balkong.

Dag 2.

Informationsmöte och promenad i Puerto Banus.

Informationsmöte kl. 11.00. Därefter gör vi en promenad och lär känna den världsberömda semesterorten. Resten av dagen fri. Frukost och middag serveras varje dag på hotellet.

Dag 3.

Utflykt till Malaga (ingår i resans pris).

Dagen börjar med besök på den mäktiga Alcazababorgen, tjurfäktningsarenan och tjurfäktningsmuseét. Efter besöket på tjurfäktningsmuséet promenerar vi till Malagas gamla stadsdelar. Rådhuset och amfiteatern passeras innan vi når fram till torget där stadens store son, Picasso, sitter som staty. Möjlighet att deltaga i gemensam lunch med tapas på en känd restaurang. Tid till besök på Picassomuséet eller egna strövtåg innan vi via besök på en klassisk bodega med provsmakning av Malaga vin går tillbaka till bussen för hemresa. Kanske ett dopp i havet eller i någon av poolerna innan middagen? Frukost och middag.

Dag 4.

Fridag, ta tillfället i akt och besök den berömda marknaden. Här säljs kläder, väskor, frukt och mycket annat. Frukost och middag.

Dag 5.

Fridag, dagen till fri disposition. Frukost och middag.

Dag 6.

Utflykt till bergsstaden Ronda (ingår i resans pris).

Vår buss tar oss på ungefär en timme upp till den berömda Tjurfäktningsstaden Ronda. Staden är känd för sin vackra vita bebyggelse. Under rundvandringen i staden får vi se den hisnande ravinen El Tajo, de berömda broarna och Plaza de Toros torget. Från ett vackert hus, som numera är museum, har man fantastisk utsikt över de vackra omgivningarna. Lite tid till egna strövtåg eller gemensam lunch på en genuin familjerestaurang. Tillbaka på hotellet tid för ett dopp i pollen eller vila innan middagen. Frukost och middag.

Dag 7.

Fridag, dagen till fri disposition. Ta tillfället i akt och besök den stora marknaden. Frukost och middag.

Dag 8.

Fridag dagen till fri disposition. Frukost och middag.

Dag 9.

Extra utflykt till Gibraltar. Från vårt hotell kan man se den omtvistade Gibraltarklippan. Ägna dagen åt sol och bad eller följ med på en intressant utflykt till den brittiska kronkolonin Gibraltar. Ungefär en timmes bussfärd till gränsstaden La Linea. Efter passkontroll tar trevliga engelsktalande chaufförer med taxibilar oss med på en rundtur på klippan. Under utflykten kommer vi besöka utsiktsplats mot Afrika, Gibraltarsundet, besöka den sevärda kalkstensgrottan St. Michels Cave och de världsberömda aporna på klippan. Tillbaka i centrum kan vi med lite tur få se vaktavlösningen på torget och sedan njuta av Fish and Chips. Besök gärna någon mysig engelsk pub och handla tax free varor på gågatan. Kanske kan ett besök på Marks & Spencers locka innan vi återvänder till Spanien och vårt hotell? Tid till egna strövtåg och bad innan middagen. Pris/person 60 Euro inkl. bussresa, entré till nationalparken, St. Michels Cave, taxirundtur och reseledare. Frukost och middag.

Dag 10.

Utflykt till Marbella – marknaden i Fuengirola och mysiga Mijas (ingår i resans pris).

Dagen börjar med en promenad i kändistäta Marbella. Vi får se Salvador Dalis berömda skulpturer vid strandpromenaden och det berömda Apelsintorget i gamla stan. Nästa besök blir den kända badorten Fuengirola. Tid till egna strövtåg och besök på marknaden. I den Vita Staden Mijas njuter vi av utsikten mot Medelhavet och genuin Andalusisk bebyggelse. Tid till egna strövtåg och lunch. Frukost och middag.

Dag 11.

Fridag, dagen till fri disposition. Frukost och middag.

Dag 12.

Extra utflykt till Cordoba.

Stanna hemma på hotellet eller följ med på en utflykt till Cordoba, som med största sannolikhet blir ett minne för livet. Färden går genom ett omväxlande kulturlandskap med olivodlingar och betande svarta tjurar till kulturstaden Cordoba. Vi besöker det fantastiska byggnadsverket från 800-talet, La Mezquita, som byggdes som en moské. Moskén blev ombyggd till en världsunik katedral. Vi kommer också att få se gamla moriska och judiska kvarter i staden. Lunch på egen hand eller gemensam lunch på ett sydamerikanskt stekhus. Pris för utflykten inkl. buss, entré till katedralen och promenad med lokalguide, reseledare 75 Euro/person. Frukost och middag.

Dag 13.

Fridag, dagen till fri disposition. Frukost och middag.

Dag 14.

Extra utflykt till Casares – Estepona.

Efter ungefär en timmes bussresa når vi fram till Casares, som är en av de mest fotograferade städerna i Andalusien. Det sägs, att de vita husen som klänger sig fast på en klippa, varit uppslag till kubismen. Promenad i staden innan vi fortsätter till kuststaden Estepona. Besök i det spektakulära orkidéhuset och tid till egna strövtåg i den gamla, mysiga stadsdelen och lunch på egen hand. Pris 45 euro/person. Frukost och middag.

Dag 15.

Fridag, dagen till fri disposition. Frukost och middag.

Dag 16.

Extra utflykt vandring längs Caminito del Ray.

Avresa från hotellet med buss. Den 7 km långa promenaden på stigen som klamrar sig fast längs lodräta klippor 110 meter ovanför Gualhorcefloden är en hisnande vacker naturupplevelse. Vandringen tar ungefär 4 timmar. Efter vandringen serveras lunch med Andalusiska specialiteter. Pris 85 euro/person. Frukost och middag.

Dag 17.

Fridag, dagen till fri disposition. Frukost och middag.

Dag 18.

Utflykt till Sevilla (ingår i resans pris).

På bekväma motorvägar tar vi oss genom ett vackert och böljande landskap till Andalusiens sevärda och berömda huvudstad Sevilla. På vår rundtur med buss och till fots får vi lära känna en stad som redan på medeltiden var en blomstrande stad med palatsliknande hus. Vi passerar tjurfäktningsarenan där enligt sägnen Carmens älskade blev nerstucken, guldtornet Torre del Oro där alla laster från kolonierna kontrollerades efter sin färd från fjärran land. En av dagens huvudpunkter är besöket på Plaza Espana i Maria Louisa parken. Vi Promenerar via den gamla cigarrfabriken, där Carmen kanske rullade cigarrer, förbi Puerta Sherez upp till den mäktiga katedralen vars torn Giraida en gång var en morisk minaret. Möjlighet att på egen hand besöka katedralen, muséet och äta lunch på någon trevlig restaurang i gränderna vid Plaza Triunfo. Tid till shopping på den eleganta gågatan Calle Sierps innan vi vänder tillbaka mot kusten och vårt trevliga hotell. Frukost och middag.

Dag 19.

Puerto Banus – Malaga – Göteborg.

Dagen börjar med bussresa från Peurto Banus kl. 11.30 till Malagas flygplats. Avresa från Malaga kl. 14.30 med hemkomst till Göteborg kl. 15.10, via Stockholm, efter en intressant och omväxlande resa till sköna Andalusien.

Pris och bokning:

Följ med Nytta & Nöje på en 19 dagars långresa till heta Andalusien den 2 april till den 20 april.

Du betalar från 13.795 kronor/person (tillägg för enkelrum 2.850 kronor) för boende på populära Hotel PYR som är ett mycket uppskattat medelklasshotell med bra service, god mat och utmärkt läge i den fina semesterorten Puerto Banus. I priset ingår direktflyg från Göteborg, transfers, 18 övernattningar med halvpension i enrumslägenhet samt 4 intressanta utflykter som leds av svensk reseledare.

Boka din resa via Nytta & Nöjes bokningslänk eller ring Wintravel på tel 0411-737 00 och uppge din Nytta & Nöje-kod.

För att ta del av erbjudandet behöver du vara inloggad och ha en aktiv prenumeration.